Zeeuwse vrouwenloop

Zaterdag 26 mei is het weer zover: de Zeeuwse Vrouwenloop! We hebben dit jaar gekozen voor een prachtige tocht door Walcheren. Dit jaar doen we het iets anders dan voorgaande jaren. We hebben deze keer geen high tea na afloop. In plaats daarvan geniet je van verschillende hapjes onderweg. Het voordeel hiervan is, dat je je eigen tempo kunt bepalen en naar huis kunt wanneer je zelf wilt.

Aanmelden
Klik hier om je aan te melden. 

Route
Startpunt is het gezellige dorp Oostkapelle en via de bruisende badplaats Domburg lopen we door bos en duin weer terug naar het startpunt. Je kunt kiezen uit een route van 12 of 20 kilometer. Tijdens de wandeling word je verrast met lekkere hapjes en maak je kennis met het goede doel waarvoor we lopen. Je loopt de tocht in je eigen tempo en op het eind wacht je een kop koffie/thee met iets lekkers erbij. Anders dan voorgaande jaren hoef je dus niet te wachten totdat iedereen terug is. Je kunt naar huis wanneer je wilt. De koffie staat tot uiterlijk half 4 klaar.

Scharlaken Koord
We lopen dus voor het Scharlaken Koord, een organisatie die zich inzet voor prostituees. In Nederland zijn 25.000 prostituees werkzaam en alleen al in Zeeland staan er elke dag 50 seksadvertenties online. Veel van deze vrouwen hebben te maken met dwang, geweld en uitbuiting. Scharlaken Koord komt in actie tegen (gedwongen) prostitutie en verklaart deze vrouwen de Liefde van Jezus. Door professionele hulp kunnen vrouwen hun leven weer opbouwen en vrij komen van de prostitutie. Door het veldwerk ontmoeten zij vrouwen op hun werkplek en bieden ze hulp aan door samen op te lopen en duurzaam te investeren in relaties. Preventie is daarnaast een belangrijk onderdeel van hun werk; het weerbaar maken van jonge meiden, zodat zij niet in de prostitutie terecht komen en het praten met jongeren over seksualiteit. Het Scharlaken Koord gelooft in vrijheid en een nieuw begin!

‘Jullie zijn de eersten vandaag die vragen hoe het met me gaat en niet hoeveel ik kost’
– Prostituee op de Wallen tegen onze straatwerkers.

Praktische informatie
Startlocatie: Halve Maan, Schoolstraat 2, Oostkapelle
Aanvang: 20 kilometer: inschrijven 8.30 uur, vertrek 9.15 uur
12 kilometer: inschrijven 9.45 uur, vertrek 10.15 uur
Inschrijfgeld (bestemd voor de tocht): € 13,50 abonnees, € 16,00 niet-abonnees (excl. € 2,50 reserveringskosten)

Sponsorgeld
De Zeeuwse Vrouwenloop is een sponsorwandeltocht. Dit betekent dat we met elkaar zoveel mogelijk geld willen ophalen voor ons goede doel. Sterker nog, we willen € 10.000 ophalen! Waarom? Steeds meer vrouwen bieden hun diensten aan via internet en werken thuis of in de escort. Ze zijn hierdoor veel moeilijker te bereiken met het hulpaanbod van Scharlaken Koord. Daarom is het Scharlaken Koord bezig met een nieuwe website met chatfunctie, zodat vrouwen hen beter kunnen vinden. Vrouwen kunnen dan direct advies, informatie of passende hulp aangeboden krijgen in een veilige omgeving. De software daarvoor moet worden aangeschaft en geïmplementeerd en er is bemensing nodig voor de chat. Kosten hiervoor zijn € 10.000. De volledige opbrengst van de Zeeuwse vrouwenloop wordt hiervoor ingezet.

Aanmelden
Klik hier om je aan te melden. 

Sponsorkaart
Download hier de Sponsorkaart.

Bekijk hier de algemene voorwaarden van de Zeeuwse Vrouwenloop.

Hieronder zie je de foto’s en video van editie 2017: