Zeeuwse vrouwenloop

Zaterdag 26 mei is het weer zover: de Zeeuwse Vrouwenloop! We hebben dit jaar gekozen voor een prachtige tocht door Walcheren. Dit jaar doen we het iets anders dan voorgaande jaren. We hebben deze keer geen high tea na afloop. In plaats daarvan geniet je van verschillende hapjes onderweg. Het voordeel hiervan is, dat je je eigen tempo kunt bepalen en naar huis kunt wanneer je zelf wilt.

Aanmelden
Klik hier om je aan te melden. 

Route
Startpunt is het gezellige dorp Oostkapelle en via de bruisende badplaats Domburg lopen we door bos en duin weer terug naar het startpunt. Je kunt kiezen uit een route van 12 of 20 kilometer. Tijdens de wandeling word je verrast met lekkere hapjes en maak je kennis met het goede doel waarvoor we lopen. Je loopt de tocht in je eigen tempo en op het eind wacht je een kop koffie/thee met iets lekkers erbij. Anders dan voorgaande jaren hoef je dus niet te wachten totdat iedereen terug is. Je kunt naar huis wanneer je wilt. De koffie staat tot uiterlijk half 4 klaar.

Scharlaken Koord
Het goede doel waar we ons de komende twee jaar aan verbinden, is het Scharlaken Koord. De medewerkers van Het Scharlaken Koord zetten zich al 30 jaar in voor prostituees. Zij staan voor een wereld waarin niemand tot seks gedwongen wordt, niet door mensen noch door omstandigheden. Veel vrouwen in de prostitutie zijn slachtoffer van mensenhandel. Er is bijna altijd sprake van dwang. Niemand zit voor zijn of haar plezier achter een raam. De straatwerkers bezoeken de vrouwen achter het raam en in clubs, week in week uit. De maatschappelijk werkers begeleiden de prostituees bij het uitstappen. De vrouwen zijn vaak diep beschadigd en hebben liefde, aandacht en vaak ook therapie nodig. Ze worden de ‘normale zaken’ van het leven geleerd, zoals ritme, weerbaarheid, vaardigheden en ze worden op weg geholpen naar een huis en baan. Het Scharlaken Koord verzorgt ook preventielessen over seksuele weerbaarheid op scholen. Het werkgebied van het Scharlaken Koord is Amsterdam, Haarlemmermeer, Almere, Lelystad en Alkmaar. Omdat er een enorme verschuiving is van raamprostitutie naar internetprostitutie is er ook een speciale medewerker in dienst voor digitaal straatwerk.

Praktische informatie
Startlocatie: Halve Maan, Schoolstraat 2, Oostkapelle
Aanvang: 20 kilometer: inschrijven 8.30 uur, vertrek 9.15 uur
12 kilometer: inschrijven 9.45 uur, vertrek 10.15 uur
Inschrijfgeld (bestemd voor de tocht): € 13,50 abonnees, € 16,00 niet-abonnees (excl. € 2,50 reserveringskosten)

Sponsorgeld: We willen natuurlijk zoveel mogelijk sponsorgeld ophalen. Benader mensen die je willen sponsoren en maak het gesponsorde bedrag UITERLIJK 30 mei over op ons rekeningnummer: NL30INGB0002993191 en vermeld duidelijk dat het geld bestemd is voor het Scharlaken Koord.
We gaan ervan uit dat iedereen die meeloopt sponsorgeld heeft opgehaald (denk aan een bedrag van minimaal € 10,= per persoon).

Aanmelden
Klik hier om je aan te melden. 

 

Hieronder zie je de foto’s en video van editie 2017: