Zeeuwse vrouwenloop

ZEEUWSE VROUWENLOOP

AANMELDEN

Zaterdag 7 september is het weer zover: de Zeeuwse Vrouwenloop! Een sponsorwandeltocht voor ons goede doel het Scharlaken Koord. Doe ook mee! Dit jaar lopen we een prachtige tocht door Walcheren. Geniet van de prachtige omgeving. Tijdens de route hebben we leuke verrassingen en lekkere hapjes voor je.

Route
We starten onderaan de duinen bij Koudekerke en via diverse Walcherse dorpjes en het inmiddels wereldberoemde Zoutelande lopen we over strand en duin weer terug naar het startpunt. Je kunt kiezen uit een route van 12 of 20 kilometer. Tijdens de wandeling word je verrast met lekkere hapjes en maak je kennis met het goede doel waarvoor we lopen. Je loopt de tocht op je eigen tempo en je hoeft niet te wachten totdat iedereen terug is. Je kunt naar huis wanneer je wilt. De koffie met iets lekkers staat tot uiterlijk half 4 klaar.

Scharlaken Koord
We lopen voor het Scharlaken Koord, een organisatie die zich o.a. inzet voor prostituees.

In 2019 is Scharlaken Koord opnieuw aanwezig bij de Zeeuwse Vrouwenloop. Dit jaar zamelen we geld in voor de preventietak van Scharlaken Koord. Het is belangrijk dat jongeren sterk en weerbaar zijn en een gezonde kijk hebben op seks en seksualiteit.

In een tijd waarin de #Metoo discussie (over seksueel grensoverschrijdend gedrag) breed wordt gevoerd is het belangrijk dat jongeren niet alleen kennis over seksualiteit opdoen maar vooral leren hun verantwoordelijkheid te nemen en respectvol met elkaar om te gaan.

Het Scharlaken Koord gelooft dat er bewustwording optreedt als er een gesprek op gang komt over de beleving van seksualiteit bij jongens en meiden. Ervaring leert dat voorlichting over seks, weerbaarheid en prostitutie jongeren raakt. Scharlaken Koord begeleidt en stimuleert jongeren om een eigen mening te vormen over seksualiteit en grenzen te stellen. Via trainingen maken ze hen weerbaar en laten ze hen weten hoe waardevol ze zijn. Lessen waar ze de rest van hun leven op kunnen terugvallen.

Bedrag deelname

Voor deelname betaal je een bedrag € 16,00 (abonnees) of € 20,00 (niet-abonnees).

Sponsorgeld

De Zeeuwse Vrouwenloop is een sponsorwandeltocht. Dit betekent dat we met elkaar zoveel mogelijk geld willen ophalen voor ons goede doel. Wees creatief en benader zoveel mogelijk vrienden, collega’s, familie, etc. en laat je sponsoren voor de mooie uitdaging die jij aangaat!

Het sponsorgeld kun je ALLEEN overmaken op het rekeningnummer van Zij en Zeeuws: NL30INGB0002993191 o.v.v. ZVL 2019. Dus gelieve geen contant sponsorgeld meenemen i.v.m. de veiligheid. Voor 30 euro geef jij een jongere een training rondom (seksuele) weerbaarheid, dus ga ervoor!

TIP: stuur al je contacten via Whatsapp een betaalverzoek. Dit kan heel makkelijk middels de app Tikkie of stuur een betaalverzoek via je bank.

De volledige opbrengst van het sponsorgeld gaat naar het Scharlaken Koord.

LET OP: het bedrag wat je voor de inschrijving hebt betaald is dus geen sponsorgeld!

Praktische informatie
Startlocatie: Camping Duinzicht, Strandweg 7, Koudekerke
Aanvang:

  • 20 kilometer: inschrijven 8.30 uur, vertrek 9.15 uur
  • 12 kilometer: inschrijven 9.45 uur, vertrek 10.15 uur

Eten/drinken en kleding

Onderweg krijg je diverse hapjes aangeboden, maar dit is geen complete maaltijd, dus zorg dat je zelf ook nog wat te eten en te drinken meeneemt. Tijdens de route kun je er ook voor kiezen om tussendoor een terrasje te pakken. Zorg  voor goede wandelschoenen. Tip: trek laagjes kleding aan, zodat je bij mooi weer iets uit kunt trekken. Neem eventueel ook zonnebrandcrème, een petje of regenkleding mee.

Aanmelden

Meld je hier aan

Hieronder zie je de foto’s van editie 2018: