Geloven met Zeeuwse nuchterheid
< terug naar alle artikelen
Magazine

Het nieuwste nummer

Het nieuwste nummer

Dit is het nieuwe maartnummer! >

Dit kun je o.a. verwachten in dit nummer:

Thema:  ‘Vallen, opstaan en weer doorgaan!’

Zowel de binnen- als de buitenkant van dit voorjaarsnummer is opgefrist en voorzien van een nieuwe look. Lees snel verder als je nieuwsgierig bent naar wat er in dit nummer te lezen is!

Voor het eerst iemand zelf geïnterviewd

Na al die jaren Zij en Zeeuws blijven we onszelf graag uitdagen op allerlei gebied. We hebben al heel veel gedaan, maar we hadden eigenlijk voor Zij en Zeeuws nog nooit iemand zelf geïnterviewd. Terwijl het zo boeiend is om mensen te spreken. Een andere uitdaging die we graag aangaan is het feit dat er in Zij en Zeeuws ook ruimte moet zijn voor het gesprek met een Zeeuwse man. Deze twee dingen samengevoegd maakt de nieuwe rubriek ‘Hij en Zeeuws’!

Joshi van Veen, voorganger van de Evangelische gemeente Rafaël in Goes mocht de aftrap doen. Ondanks dat Goes een kleine provinciestad is, bevalt het leven hem hier prima. “Je hebt hier veel minder last van  FOMO  (Fear of missing out), iets waar je in een grote stad veel meer kans op zou hebben”.

Portretten

Marilyn: “Op mijn 14e ging ik mee met een jongerenkamp van Stichting Gave. Dit is een kamp wat Nederlandse jongeren en jongeren met een vluchtelingenachtergrond met elkaar verbindt.” Dat was haar eerste kennismaking met andere culturen en ze vond het geweldig.

In het maartnummer drie portretten van vrouwen die zich met liefde en dankbaarheid inzetten voor vluchtelingen.

Interview met schrijver en spreker  Eline Hoogenboom

Eline: “Ik had altijd een masker op, maar wie was ik zonder dat masker? Ik ontdekte steeds meer wie ik werd als ik mijn masker af deed en echt ging leven, samen met God.”

Eline kent het vallen en opstaan èn weer doorgaan in haar leven.

“Het is goed om soms even stil te staan en ruimte te geven aan je verhaal. Schrijf het op, praat erover met mensen die je vertrouwt of zoek hulp van buitenaf. Het is krachtig om kwetsbaar te zijn en je verhaal te delen.”

Interview: “Soms moet je even blijven liggen”

Dorothé: ‘Een paar jaar geleden op vakantie, struikelde ik over een drempeltje en daar lag ik plat op de mat. Gelijk waren daar behulpzame mensen die mij weer overeind wilden helpen. Maar ik dacht: “Laat me maar even.” Ik moest even beseffen wat er was gebeurd. Dit is letterlijk, maar in figuurlijke zin is dat ook zo. Er kan zoveel gebeuren in je leven dat je even moet zeggen: “Hoe ben ik hier terecht gekomen.” Voordat je dan weer vooruit kan kijken en verder kan gaan met je leven.’

Budgetproof!

Nieuwe rubriek: budgetproof! Hoe maak je een trendy look met tweedehands spullen? Lydia van kringloopwarenhuis Nobel in Goes ging aan de slag.

Onveilig gehecht?

Psycholoog Cocky gaat dieper in op het fenomeen ‘hechtingsproblematiek’. Er zijn veel vormen van onveilige hechting die Cocky ook allemaal bespreekt. Maar gelukkig heeft niet iedereen die onveilig gehecht is levenslang. De schade kan beperkt worden of zelfs geheel worden weggenomen.

BESTEL HIER