Geloven met Zeeuwse nuchterheid
< terug naar alle artikelen
Magazine

Het nieuwste nummer

Het zomernummer van Zij en Zeeuws: geen vuiltje aan de lucht

We leven in een tijd waarin het lijkt alsof alles maakbaar is. Ons leven moet mooi, zorgeloos en ongecompliceerd zijn. Het liefst geen vuiltje aan de lucht. Maar de realiteit laat vaak een ander beeld zien. Het is niet zo dat als we in God geloven, ons leven voor de wind gaat. In het zomernummer van Zij en Zeeuws laten we vrouwen aan het woord die hierover vertellen. Neem bijvoorbeeld Corine, die momenteel door een moeilijke periode in haar leven gaat. Voor haar is de lucht niet helder; ze voelt de afwezigheid van God, mist de tastbare omhelzingen die haar troost zouden kunnen bieden.

Portrettenserie: Onmisbare Kracht

In onze portrettenserie laten we drie vrouwen aan het woord die dag in dag uit alles wat vuil is weer schoonmaken, zowel letterlijk als figuurlijk. Ze zijn onmisbaar in onze samenleving, maar worden vaak geconfronteerd met vooroordelen en een gebrek aan erkenning. Ondanks dat zijn ze trots op hun werk, wetende dat ze een verschil maken in het leven van anderen.

Levensveranderend: post-covid

Willy, Esther en Ellie hebben rigoureus hun leven moeten herzien na de pandemie. Voor hen en vele anderen heeft covid-19 alles veranderd, nu ze te kampen hebben met de gevolgen van post-covid. Willy vertelt: “Een stukje acceptatie en gewoon ‘zijn’ is nu genoeg. Het geeft mij kracht en rust om te weten dat God erbij is.”

Inspirerende Verhalen: Vertrouwen op God

Gods aanwezigheid in hun leven ervaren ook Judith en Renata, die door Hem werden apart gezet en een nieuwe taak kregen. Met ‘Brood uit de hemel’ verspreiden ze niet alleen voeding, maar ook het Levende Woord onder degenen die het nodig hebben. “We brengen voeding, maar ons doel is om het Levende Woord met mensen te delen”

Een Boodschap van Hoop

Het is mooi om te zien hoe al deze vrouwen hun vertrouwen op God stellen, zelfs in de moeilijkste tijden. Hun verhalen zijn een krachtig getuigenis van geloof, hoop en doorzettingsvermogen. Ze laten ons zien dat, zelfs als er een vuiltje aan de lucht is, de kracht en steun van God ons door elke storm heen kan helpen.

Het zomernummer van Zij en Zeeuws is vanaf 8 juni verkrijgbaar in de christelijke boekhandel of bestel nu alvast online!

< LET OP: I.V.M. MET VAKANTIE WORDEN BESTELLINGEN WEER NA 28 JULI VERZONDEN >

BESTEL HIER