Geloven met Zeeuwse nuchterheid
< terug naar alle artikelen
Blogs

Spiegel

Ik kijk in de spiegel; een vermoeid gezicht kijkt me aan. Precies zoals ik me ook voel. Bijna niet geslapen vannacht. Lekker begin van de dag, Roos! Vandaag maar wat liever voor mezelf zijn. Jaren geleden al geleerd dat ik heel veel kan “willen”, maar dat betekent niet dat ik het ook moet ‘doen’!

Vandaag heb ik geluk, ik ben vrij en doe het rustiger aan. De wandeling met de hond moet, hij laat niet zichzelf uit. Daar loop ik buiten, met de hond, en ik voel dankbaarheid. De natuur  is ontwaakt. Vogels fluiten, de krokusjes kleuren vrolijk. Ik dank God, voor wat ik hoor en zie! Zo fijn, de zon komt tevoorschijn na dagen van regen. Er komt een kantelpunt naar geluk. Wetende; ik ben niet alleen.

Ik kijk in de spiegel van mijn Schepper. Niet klagen, niet kijken “hoe veel, hoe zwaar en hoe druk ik het wel niet heb. In mijn gedachten komt: “Ik kijk op naar de bergen, waar komt mijn hulp vandaan? Mijn hulp is van de Heer die hemel en aarde gemaakt heeft!” Een lied volgt en ik zing, op de landweg in Gods schepping; ”Groot is Uw trouw, o Heer“.

Dat is de God die ik door de jaren heen heb leren kennen, trouw! In die burn-out, in mijn worstelingen, in de opvoeding. Gevormd door het leven en het “Leven”.

Klinkt gek; ik ben dankbaar voor die moeilijke momenten. De trouw van Jezus heb ik ervaren. Mede daardoor ben ik coach geworden. Mensen verder brengen die leven uit de lessen van het verleden, maar dat kan je tegenhouden! Niet worden zoals God je bedoeld heeft. Door mijn eigen ervaringen, inlevingsvermogen en de liefde die ik ervaar voor mijn medemens kan ik coach zijn. Samen van een afstand kijken, hoe voelde dat, wat dacht je… Vandaaruit naar; wat heb je hiervan geleerd en wat wil JIJ!

Mijn missie: jezelf zien zoals je bedoeld bent! Kijkend in de spiegel van de Schepper of je daar in gelooft of niet.

Aangenaam; Rosalie de Kraker, een kijkje in mijn leven als echtgenote, moeder, hondenbaasje, zangeres, leefstijl-, keto- en vitaliteitscoach. En meer, daar ga ik je de komende maanden in meenemen…