Geloven met Zeeuwse nuchterheid
< terug naar alle artikelen
Recept

Tiramisu

De smaak van room, koffie, amandel en dat gecombineerd met de frisheid van citroen! Dat maakt deze makkelijk te bereiden tiramisu onweerstaanbaar!

4 personen

Ingrediënten:

1 pak lange vingers

250 gram mascarpone

250 ml. verse slagroom

80 gram basterdsuiker

  1. 4 eetl. amaretto

2 dl. sterke vers gezette koffie

  1. 8 eetl. limoncello

 

Garnering:

1 citroen

Chocolade rasp of chocolade koffieboontjes

Evt. cacaopoeder

 

Benodigdheden:

4 lage glazen of diepe schaal

2 diepe borden

Mixer om slagroom op te kloppen

 

Bereiden:

Zet sterke koffie en laat deze afkoelen in een diep bord. Bij warme koffie smelt de suiker snel van de lange vingers.

Klop de slagroom met de basterdsuiker stijf. Maak de mascarpone iets los met een vork en meng dit met de slagroom.

Meng de amaretto met de lauwe koffie. Voeg toe naar smaak.

Zet tevens een diep bord met limoncello klaar.

Begin eerst met enkele lange vingers om te wentelen in de koffie/amaretto, laat ze enkele seconden in de vloeistof liggen. Breek eventueel nu de lange vingers op maat en bedek de bodem van je schaal of glazen. Leg hierbij de gesuikerde kant naar boven.

Verdeel een laagje slagroom/mascarpone crème over het geheel. Breng dan een nieuwe laag lange vingers aan maar dan gedrenkt in limoncello voor de frisse twist.

Als laatste afstrijken met de resterende slagroom/mascarpone crème. Hierna nog enkele uren laten opstijven in de koelkast.

En natuurlijk: Garneren voor serveren!

Alcoholvrije tip: Vervang de likeuren door siroop