Geloven met Zeeuwse nuchterheid

Met veel plezier maken wij vier keer per jaar een prachtig magazine voor jou en organiseren wij diverse events! We stellen ons hieronder kort aan je voor.

Wij zijn sinds de middelbare school dikke vriendinnen. We hebben in de loop der jaren al veel lief en leed met elkaar gedeeld. Sinds 2009 zijn we naast vriendinnen ook collega’s. En dat bevalt ons erg goed. Corina (49) is getrouwd, heeft drie kinderen (24, 19 en 14) en woont in Vlissingen. Margriet (49) is getrouwd, heeft vier kinderen (20, 19, 14, 13) en woont in Arnemuiden. Dingen die ons naast Zij en Zeeuws binden, zijn o.a. ons geloof, lekker eten en drinken (chocolade en thee zijn favoriet), een goed boek of een leuk tijdschrift proberen we regelmatig tijd voor vrij te maken. Maar dit mogen we alleen van onszelf als alles thuis spik en span is (wat het eigenlijk nooit is). Iets wat we allebei ook heel graag doen is een lekkere wandeling maken. Natuurlijk zijn we niet helemaal hetzelfde, zo houdt Margriet van online shoppen en koopt Corina liever in de winkel en leest Margriet liever romantische boeken terwijl Corina de voorkeur geeft aan actie.

We hebben inmiddels het tienjarig jubileum van Zij en Zeeuws gevierd, een mijlpaal! In 2020 hebben wij een sabbatical genomen voor een stukje rust en bezinning. We hebben nagedacht over de toekomst van Zij en Zeeuws. Het verlangen is gegroeid om meer te laten zien van wie Jezus is in ons leven. We weten als echte Zeeuwsen dat ‘doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg’ hoog in ons vaandel staat. Wij hebben daarom het verlangen om met Zeeuwse nuchterheid het geloof te delen met andere mensen. Hierin willen we graag alle Zeeuwse christenvrouwen meenemen. Dit doen we door middel van ons magazine, waarin eerlijke verhalen staan van vrouwen zoals jij en ik waarvan we hopen dat ze een bemoediging en inspiratie zullen zijn. We zien er naar uit om ook weer evenementen te gaan organiseren, er gaat tenslotte niets boven een persoonlijke ontmoeting!

“Geloven met Zeeuwse nuchterheid typeert ons”