Geloven met Zeeuwse nuchterheid

Met Zij en Zeeuws willen we bemoedigen, inspireren en vrouwen aan elkaar verbinden!

Al veertien jaar maken wij met veel plezier een prachtig magazine en organiseren we regelmatig events. We stellen ons hieronder kort aan je voor.

Wij zijn Corina en Margriet, beiden 50 jaar en met onze gezinnen wonen we met veel plezier in Zeeland. Sinds de middelbare school  zijn we dikke vriendinnen en we hebben in de loop der jaren al veel lief en leed met elkaar gedeeld. Naast vriendinnen zijn we inmiddels al veertien jaar ook collega’s. En dat bevalt ons erg goed. Dingen die ons naast Zij en Zeeuws binden, zijn o.a. ons geloof, lekker eten en drinken (chocolade en thee zijn favoriet), en voor een goed boek, een mooie film of een leuk tijdschrift proberen we regelmatig tijd vrij te maken. Maar dit mogen we alleen van onszelf als alles thuis spik en span is (wat het eigenlijk nooit is). Iets wat we allebei ook heel graag doen is een lekkere wandeling maken en luisteren naar een podcast.

Onze missie is om vrouwen in Zeeland te bemoedigen, te inspireren en met elkaar èn met God te verbinden. We weten als echte Zeeuwsen dat ‘doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg’ hoog in ons vaandel staat. Wij hebben daarom het verlangen om met Zeeuwse nuchterheid ons geloof te delen. Hierin willen we graag alle Zeeuwse christenvrouwen meenemen. Dit doen we door middel van ons magazine, waarin eerlijke verhalen staan van vrouwen zoals jij en ik waarvan we hopen dat ze een bemoediging en inspiratie zullen zijn. Naast de reguliere edities die vier keer per jaar uitkomen (maart, juni, september en december), geven we vanaf volgend jaar ook twee extra edities uit, namelijk een voor de jonge Zeeuwse christenvrouw (mei) en een voor de Zeeuwse christenman (november). Binnenkort wordt onze webshop uitgebreid met allerlei producten waarmee je anderen kunt verrassen, zoals kaartjes in het Zeeuws, een schelp met een mooie quote of een tegeltje met jouw favoriete (Bijbel)tekst. We hebben een eigen dagboek Zandkorrels uitgebracht en er is de podcast Zeeuwse vrouwenpraat, waarin host Lydia in gesprek gaat met Zeeuwse vrouwen over thema’s die ons bezighouden. We hebben een team van zo’n 35 vrijwilligers die met veel enthousiasme meewerken aan dit fantastische platform. Samen met hen hopen we dit nog vele jaren te kunnen doen!

“Geloven met Zeeuwse nuchterheid typeert ons”