Geloven met Zeeuwse nuchterheid
€ 9,95

Dit kun je o.a. verwachten in dit nummer:

Het zomernummer van Zij en Zeeuws: geen vuiltje aan de lucht

In onze portrettenserie laten we drie vrouwen aan het woord die dag in dag uit alles wat vuil is weer schoonmaken, zowel letterlijk als figuurlijk. Ze zijn onmisbaar in onze samenleving, maar worden vaak geconfronteerd met vooroordelen en een gebrek aan erkenning. Ondanks dat zijn ze trots op hun werk, wetende dat ze een verschil maken in het leven van anderen.

Willy, Esther en Ellie hebben rigoureus hun leven moeten herzien na de pandemie. Voor hen en vele anderen heeft covid-19 alles veranderd, nu ze te kampen hebben met de gevolgen van post-covid. Willy vertelt: “Een stukje acceptatie en gewoon ‘zijn’ is nu genoeg. Het geeft mij kracht en rust om te weten dat God erbij is.”

Gods aanwezigheid in hun leven ervaren ook Judith en Renata, die door Hem werden apart gezet en een nieuwe taak kregen. Met ‘Brood uit de hemel’ verspreiden ze niet alleen voeding, maar ook het Levende Woord onder degenen die het nodig hebben. “We brengen voeding, maar ons doel is om het Levende Woord met mensen te delen”

Het is mooi om te zien hoe al deze vrouwen hun vertrouwen op God stellen, zelfs in de moeilijkste tijden. Hun verhalen zijn een krachtig getuigenis van geloof, hoop en doorzettingsvermogen. Ze laten ons zien dat, zelfs als er een vuiltje aan de lucht is, de kracht en steun van God ons door elke storm heen kan helpen.